|
Post by Jerzy on Mar 31, 2010 15:03:28 GMT -5
Powiedzenia profesorów:
Ale ty nie masz wszystkich narządów.
Panowie, szukamy ciałek jamistych! /o zgubionych soczewkach kontaktowych/.
Zamknijcie temat za zamknięty.
Nie do końca jestem prawnikiem.
A teraz robimy przerwę na zaniesienie kiełbasy do domu.
Bardzo bardzo dużo więcej.
Na angielskim:
Musi być jakaś kara. Wolisz minusa czy napiszesz artykuł do gazetki?
Tłumaczenie z angielskiego: Julia została nakarmiona psem i poszła spać. / miało być: Julia nakarmiła psa/.
Uczeń pyta: Kto to jest King Diana? /chodziło o Księżną Dianę/
Ty nie musisz wszystkiego zrozumieć od razu. Masz to napisać w zeszycie i przetrawić w domu.
|
|
|
Post by uczen92 on Jun 24, 2010 5:26:29 GMT -5
CO PAN NA TO PANIE PROFESORZE :"Ci młodzi nauczycieli muszą "TRAWIĆ" teksty , które są kpiną dla nauczania . Nie należy się śmiać , ale trzeba płakać . Edukacjo - padasz na twarz . Piotr." To wypowiedz 'kogoś ' na pewnym forum..
|
|
|
Post by Jerzy on Jun 24, 2010 16:55:23 GMT -5
CO PAN NA TO PANIE PROFESORZE :"Ci młodzi nauczycieli muszą "TRAWIĆ" teksty , które są kpiną dla nauczania . Nie należy się śmiać , ale trzeba płakać . Edukacjo - padasz na twarz . Piotr." To wypowiedz 'kogoś ' na pewnym forum.. Ktoś przesadza z tym padaniem na twarz. Humor Zeszytów był zawsze, od niepamiętnych czasów. Jako dziecko lubiłem go czytać na ostatniej stronie Przekroju, takiego czasopisma z Krakowa. To było w latach 70 tych. Czy wtedy też edukacja padała na twarz? Na wszelki wypadek przeczytaj moją opinię na temat dawnej i współczesnej edukacji tutaj: zespolszkolprosz.proboards.com/index.cgi?board=general&action=display&thread=21
|
|
glee ♥
Full Member
XOXOXO
|
Post by glee ♥ on Oct 29, 2010 13:29:47 GMT -5
Kilka wypowiedzi nauczycieli z naszej szkoły - "Nie trzeba tylko w cipsy inwestować" (po rozmowie o składce na kserówki) - "Jesteś kolokwialny - nie zwracacie się tak do swoich kolegów? My: ''Nie" Nauczyciel: po chwili wahania "No ja też nie" - ''Nie bardzo była duża trudność, ale była duża trudność'' ( o sprawdzianie) - ''Chociaż nie wiemy co się kryje pod szatą, możemy się domyślać'' (pokazując portret Monalizy) - ''Owce się pasią" Wiadomo, że teraz jak się to czyta to może się nie wydawać takie śmieszne jak na lekcjach. Mam jeszcze kilka cytatów, ale już mało znaczące. Trzeba być w konkretnym miejscu i o konkretnym czasie, żeby to było tak zabawne jak dla nas. Polecam zapisywanie śmiesznych i ciekawych cytatów z tyłu na okładce zeszytu. Tyle potem śmiechu i wspomnień.
|
|
|
Post by Jerzy on Oct 29, 2010 15:30:56 GMT -5
Kilka wypowiedzi nauczycieli z naszej szkoły A na mnie coś masz? ;D ;D ;D ;D ;D ;D Chętnie poczytam....
|
|
glee ♥
Full Member
XOXOXO
|
Post by glee ♥ on Oct 30, 2010 13:20:54 GMT -5
No na pana nic nie mam ;D niestety
|
|
|
Post by Jerzy on Oct 30, 2010 14:34:56 GMT -5
No na pana nic nie mam ;D niestety To niedobrze. Znaczy się - niedobrze ze mną skoro uczniowie nic nie mają. Starzeję się czy co?
|
|
|
Post by Avgan on Oct 30, 2010 15:42:30 GMT -5
No na pana nic nie mam ;D niestety To niedobrze. Znaczy się - niedobrze ze mną skoro uczniowie nic nie mają. Starzeję się czy co? Nic z tych rzeczy po prosto strach napisac ;D ;D
|
|
|
Post by Jerzy on Oct 30, 2010 16:07:51 GMT -5
To niedobrze. Znaczy się - niedobrze ze mną skoro uczniowie nic nie mają. Starzeję się czy co? Nic z tych rzeczy po prosto strach napisac ;D ;D Czyli - chciałbyś a boisz się? ;D ;D ;D ;D
|
|
glee ♥
Full Member
XOXOXO
|
Post by glee ♥ on Nov 1, 2010 11:43:25 GMT -5
A ja się tam nie boję, tylko większość z tego co pan mówi jest śmieszne to za dużo pisania ;D
|
|
|
Post by Avgan on Nov 1, 2010 13:29:44 GMT -5
Nic z tych rzeczy po prosto strach napisac ;D ;D Czyli - chciałbyś a boisz się? ;D ;D ;D ;D W sumie to ja nie, nie mam narazie nic na Pana ;D ;D Ale obiecuje ze jak tylko cos zlape na lekcji to napisze ;D
|
|
|
Post by Jerzy on Nov 1, 2010 17:34:56 GMT -5
W sumie to ja nie, nie mam narazie nic na Pana ;D ;D Ale obiecuje ze jak tylko cos zlape na lekcji to napisze ;D No to tera bende uwarzał coby czego głópiego nie hlapnonć!
|
|
|
Post by Jerzy on Nov 1, 2010 17:40:29 GMT -5
A ja się tam nie boję, tylko większość z tego co pan mówi jest śmieszne to za dużo pisania ;D Czyli ośmieszam się?
|
|
|
Post by Avgan on Nov 1, 2010 17:48:50 GMT -5
W sumie to ja nie, nie mam narazie nic na Pana ;D ;D Ale obiecuje ze jak tylko cos zlape na lekcji to napisze ;D No to tera bende uwarzał coby czego głópiego nie hlapnonć! Nie nie niech Pan Profesor zachowuje sie naturalnie ;D
|
|
|
Post by Avgan on Nov 1, 2010 17:49:08 GMT -5
A ja się tam nie boję, tylko większość z tego co pan mówi jest śmieszne to za dużo pisania ;D Czyli ośmieszam się? Chyba nie o to chodzilo kolezance
|
|