|
Post by ichi on Mar 27, 2011 8:06:15 GMT -5
Chodziło mi o Wilkirie Paula Coelho : 3 Co do Wiedźmina to nadal się zastanawiam, gdyż wiele osób mi to polecało.
|
|
|
Post by oddech on May 3, 2011 8:53:51 GMT -5
Jak dla mnie, najciekawsza ksi±¿ka to "Dzieci Ireny Sendlerowej" £adnie opisuje ¿ywot dzieci ¯ydowskich w tamtych czasach i ich walkê o przetrwanie. POLECAM
|
|
|
Post by biblioteka on May 11, 2011 3:37:13 GMT -5
Tym razem zachêcam po siêgniêcie po jedn± z ksi±¿ek Jacka Piekary. Autor ten ws³awi³ siê stworzeniem cyklu inkwizytorskiego obejmuj±cego IV tomy opowiadañ o inkwizytorze Mordimerze Madderdinie. W kolejno¶ci s± to: 1. "S³uga Bo¿y" 2. "M³ot na czarownice" 3. "Miecz Anio³ów" 4. "£owcy dusz" Nastêpnie zosta³a wydana ksi±¿ka: "P³omieñ i krzy¿, t.1" - tom ten chronologicznie otwiera "cykl inkwizytorski". Ostatnio pojawi³y siê dwie kolejne ksi±¿ki zawieraj±ce po dwie minipowie¶ci, których bohaterem i narratorem jest Mordimer Madderdin, ¶wie¿o promowany absolwent Akademii Inkwizytorium 1. "Ja, inkwizytor. Wie¿e do nieba" 2. "Ja, inkwizytor. Dotyk z³a" - tak wiêc chronologicznie równie¿ nale¿y je umie¶ciæ przed podstawowym cyklem. W naszej bibliotece mo¿na na razie wypo¿yczyæ tylko jedn± z powy¿szych propozycji:
|
|
glee ♥
Full Member
XOXOXO
|
Post by glee ♥ on May 19, 2011 13:27:54 GMT -5
Ja ostatnio przypomniałam sobie o książce, która zapadała mi naprawdę w pamięci. To "Tam gdzie spadają anioły", czytałam ją raz i polecam bardzo gorąco. Musiałam ją przeczytać do jakiegoś konkursu z polskiego w gimnazjum. Myślę, że przeczytam ja jeszcze raz.
|
|
|
Post by oddech on May 25, 2011 3:48:38 GMT -5
Je¶li tylko w bibliotece pojawi siê malleus maleficarum "m³ot na czarownice" to z wielk± przyjemno¶ci± po¿yczê i przeczytam ponownie Ksi±¿ka opisuje sposoby rozpoznawania, ³apania i zabijania czarownic.
|
|
|
Post by lemar on May 29, 2011 1:47:12 GMT -5
Hahahaha "Ksi±¿ka opisuje sposoby rozpoznawania, ³apania i zabijania czarownic. ", to jeszcze ktos w to wierzy
|
|
|
Post by oddech on Oct 11, 2011 13:33:36 GMT -5
W tych czasach już nie, ale dla tamtych to był hit! Złapać czarownice i utopić w rzece...
|
|
Hellrazor
Junior Member
Some things will never change...
|
Post by Hellrazor on Oct 18, 2011 11:28:24 GMT -5
Można zapytać o czym są tak w skrócie te książki Sapkowskiego? ;>
|
|