|
Post by Jerzy on Oct 27, 2010 15:05:15 GMT -5
Musze przyznać, iż jak zapewne większość osób, marzę o podróżach - najlepiej dookoła Ziemi. Wydaje się to jednak takie trudne do zrealizowania, zawsze coś stoi na przeszkodzie. Lektura tych dwóch książek pomaga zrozumieć, iż wbrew pozorom bardzo łatwo można swoje marzenia spełniać (nie tylko te o podróży dookoła Ziemi) - wystarczy tylko chcieć. Ja (na razie ) chętnie odbędę swoją podroż z autorami. Ja należę do tej mniejszości. Na podróżach mi nie zależy, bo jestem raczej domatorem. Jeśli dużo podróżuję, to robię to dla innych (np. dzieci) a nie z powodu że mam ochotę. Ale książki podróżnicze zawsze lubiłem czytać.
|
|
glee ♥
Full Member
XOXOXO
|
Post by glee ♥ on Oct 28, 2010 13:39:38 GMT -5
Ja muszę przyznac, że pan Bojan zainteresował mnie książkami Wojciecha Cejrowskiego kiedy czytał nam fragmenty na godzinie wychowawczej. Postanowiłam wypożyczyć w wakacje dla zabicia czasu i naprawdę mi się spodobały. Nawet zaraziłam tym moją mamę Książki Stephanie Meyer są też bardzo ciekawe. Ja jednak wolę jakąś zagadkę i tajemnicę do rozwiązania. Dlatego wolę Dana Browna
|
|
|
Post by Jerzy on Oct 29, 2010 15:28:06 GMT -5
Ja muszę przyznac, że pan Bojan zainteresował mnie książkami Wojciecha Cejrowskiego kiedy czytał nam fragmenty na godzinie wychowawczej. Postanowiłam wypożyczyć w wakacje dla zabicia czasu i naprawdę mi się spodobały. Nawet zaraziłam tym moją mamę Cieszę się że to się przydało. Muszę znowu wziąć z biblioteki jakieś nowości i Wam poczytać. Teraz czytam Cejrowskiego dzieciom na dobranoc i muszę powiedzieć że o ile 4 latek idzie spać jak otwieram książkę, to 8-latek i 11-latek nie mogą się doczekać następnych rozdziałów. Cejrowski pisze swoje książki podróżnicze z werwą i bardzo zabawnie, a jednocześnie ma mądry i szlachetny stosunek do ludzi i życia. Ogromnie wychowawcze książki.
|
|
glee ♥
Full Member
XOXOXO
|
Post by glee ♥ on Oct 30, 2010 13:24:43 GMT -5
Akurat pan wybiera dla nas takie ciekawe tytuły. Ja już wolę kiedy pan coś nam czyta niż zadaje pytania z matur z angielskiego. Czytanie rozwija
|
|
|
Post by Jerzy on Oct 30, 2010 14:31:30 GMT -5
Akurat pan wybiera dla nas takie ciekawe tytuły. Ja już wolę kiedy pan coś nam czyta niż zadaje pytania z matur z angielskiego. Czytanie rozwija Wiadomo. Przyjemniej się siedzi i słucha jak ktoś czyta, niż jak trzeba się obudzić i trochę ruszyć mózgownicą. ;D ;D ;D ;D ;D
|
|
|
Post by biblioteka on Nov 3, 2010 9:20:53 GMT -5
Tym osobom, którym niektóre książki podróżnicze na pierwszy rzut oka wydają się za grube - co dla innych jest zaletą polecam najnowsze książki podróżniczki i pisarki, Beaty Pawlikowskiej. Te "Dzienniki z Podróży" czyta się w godzinkę. Są ponadto bogato ilustrowane zdjęciami i rysunkami autorki. Znajdziecie w nich bardzo wiele ciekawych informacji o Świecie i życiu.
|
|
|
Post by Jerzy on Nov 3, 2010 15:39:17 GMT -5
Tym osobom, którym niektóre książki podróżnicze na pierwszy rzut oka wydają się za grube - co dla innych jest zaletą polecam najnowsze książki podróżniczki i pisarki, Beaty Pawlikowskiej. Te "Dzienniki z Podróży" czyta się w godzinkę. Są ponadto bogato ilustrowane zdjęciami i rysunkami autorki. Znajdziecie w nich bardzo wiele ciekawych informacji o Świecie i życiu. Aha. To co Ci dzisiaj mówiłem na maturze to jest to: Ona jeździła po dżungli z Cejrowskim, ale jego styl pisania jest jednak fajniejszy.
|
|
|
Post by biblioteka on Dec 1, 2010 9:45:30 GMT -5
w naszej bibliotece możecie wypożyczyć natomiast takie wydanie "Blondynki w dżungli"; do wspomnianych wcześniej tytułów doszedł kolejny "Dziennik z podróży" Beaty Pawlikowskiej - tym razem przenosimy się razem z podróżniczką na kontynent afrykański.
|
|
|
Post by Jerzy on Dec 3, 2010 15:56:19 GMT -5
w naszej bibliotece możecie wypożyczyć natomiast takie wydanie "Blondynki w dżungli"; do wspomnianych wcześniej tytułów doszedł kolejny "Dziennik z podróży" Beaty Pawlikowskiej - tym razem przenosimy się razem z podróżniczką na kontynent afrykański. Dzięki. Da się ją czytać z przyjemnością, chociaż trochę trzebe się przestawić po Cejrowskim.
|
|
|
Post by biblioteka on Jan 11, 2011 2:59:59 GMT -5
Wróćmy jeszcze do Sapkowskiego. Na początek przypomnimy dwa zbiory opowiadań o Wiedźminie. Wg mojej opinii są to najlepsze opowiadania cyklu wiedźmińskiego.
|
|
|
Post by biblioteka on Jan 11, 2011 3:05:34 GMT -5
w bibliotece możecie poznać też dalsze dzieje wiedźmina Geralta z Rivii. Wyżej wymienione zbiory opowiadań zostały uzupełnione 3 pierwszymi tomami z pięciotomowej Sagi o wiedźminie.
|
|
Hellrazor
Junior Member
Some things will never change...
|
Post by Hellrazor on Jan 11, 2011 8:26:24 GMT -5
w bibliotece możecie poznać też dalsze dzieje wiedźmina Geralta z Rivii. Wyżej wymienione zbiory opowiadań zostały uzupełnione 3 pierwszymi tomami z pięciotomowej Sagi o wiedźminie. ooo ;D widzę nowe ciekawe książki... ;D Sapkowski... aż się chyba skuszę
|
|
|
Post by biblioteka on Mar 24, 2011 2:40:03 GMT -5
odnośnie nowości... zaprezentowany wcześniej zbiór książek Paulo Coelho powiększyliśmy o jego najnowszą powieść:
|
|
|
Post by ichi on Mar 24, 2011 16:24:56 GMT -5
Opis tej ksiązki wydaje się ciekawy. Chyba skusze się i ją wypożyczę :3
|
|
|
Post by Jerzy on Mar 24, 2011 16:40:31 GMT -5
Wróćmy jeszcze do Sapkowskiego. Na początek przypomnimy dwa zbiory opowiadań o Wiedźminie. Wg mojej opinii są to najlepsze opowiadania cyklu wiedźmińskiego. w bibliotece możecie poznać też dalsze dzieje wiedźmina Geralta z Rivii. Wyżej wymienione zbiory opowiadań zostały uzupełnione 3 pierwszymi tomami z pięciotomowej Sagi o wiedźminie. ooo ;D widzę nowe ciekawe książki... ;D Sapkowski... aż się chyba skuszę Skuś się. Wiedźmin Sapkowskiego jest odlotowy. Mimo wielu scen przemocy i okrucieństwa, jest wyrafinowaną inteligentną literaturą, bogaty w smaki i aromaty. Regularnie czytam go od nowa średnio co 2 lata. Opis tej ksiązki wydaje się ciekawy. Chyba skusze się i ją wypożyczę :3 Czyli jakiej?
|
|