|
Post by JustHuman on Dec 16, 2010 14:36:44 GMT -5
A moim wymarzonym zawodem jest coś na wzór przedstawiciela handlowego,bankowca, coś związanego z ekonomią, a potem ew. podróże i reprezentowanie firm, delegacje i te sprawy ... aleee to tylko marzenia do których na razie dążę ;] A co do policjantki to może i początki są trudne, ale potem ma się satysfakcję z bycia STRAŻNICZKĄ PRAWA I SPRAWIEDLIWOŚCI
|
|
|
Post by Jerzy on Dec 16, 2010 15:43:02 GMT -5
A moim wymarzonym zawodem jest coś na wzór przedstawiciela handlowego,bankowca, coś związanego z ekonomią, a potem ew. podróże i reprezentowanie firm, delegacje i te sprawy ... aleee to tylko marzenia do których na razie dążę ;] Dąż, dąż. Dużo czytaj, nawet nie mówię o lekturach, ale zwyczajnie, dla przyjemności. Ale to jest bardzo stresujący zawód. Słyszałem że przez to policjanci ostro piją. ;D ;D ;D ;D
|
|
|
Post by Jerzy on Dec 26, 2010 15:21:23 GMT -5
Ale jeśli chodzi o tego żołnierza czy tą policjantkę. Myślisz że mogłabyś kiedyś strzelać do wroga/przestępcy z jednoznacznym zamiarem unieszkodliwienia go? Hmm, myślę, że tak. Oczywiście, początki były by trudne, wiadomo, ale potrafiłabym pociągnąć za spust. Dobra, tylko wiesz że nie można od razu pociągać za spust. Najpierw trzeba po dobroci. Np. Obezwładnił już po służbie
Krakowski strażnik miejski, spędzając czas po służbie z rodziną, spacerował ulicami jednego z miast w powiecie pińczowskim.
Był późny wieczór, gdy nagle zauważył mężczyznę demolującego przystanek autobusowy (skopał ławkę i szybę, w którą jeszcze rzucił butelką z piwem). Strażnik podbiegł do mężczyzny i próbował go uspokoić, ale ten stał się bardziej agresywny, gdyż skopał jeszcze autobus i rzucił się z pięściami na kierowcę. Strażnik obezwładnił wandala i przekazał go policji. Teraz, na ręce komendanta Straży Miejskiej Miasta Krakowa, został skierowany list, w którym komendant powiatowy policji w Pińczowie podziękował za skuteczną interwencję - "pomoc udzieloną przez pracownika krakowskiej SM w działaniach na rzecz poprawy bezpieczeństwa". (J.ŚW) www.dziennik.krakow.pl/pl/region/miasto-krakow/1101197-obezwladnil-juz-po-sluzbie.html
|
|
|
Post by ichi on Dec 29, 2010 8:30:47 GMT -5
Hmm, myślę, że tak. Oczywiście, początki były by trudne, wiadomo, ale potrafiłabym pociągnąć za spust. Dobra, tylko wiesz że nie można od razu pociągać za spust. Najpierw trzeba po dobroci. Np. Obezwładnił już po służbie
Krakowski strażnik miejski, spędzając czas po służbie z rodziną, spacerował ulicami jednego z miast w powiecie pińczowskim.
Był późny wieczór, gdy nagle zauważył mężczyznę demolującego przystanek autobusowy (skopał ławkę i szybę, w którą jeszcze rzucił butelką z piwem). Strażnik podbiegł do mężczyzny i próbował go uspokoić, ale ten stał się bardziej agresywny, gdyż skopał jeszcze autobus i rzucił się z pięściami na kierowcę. Strażnik obezwładnił wandala i przekazał go policji. Teraz, na ręce komendanta Straży Miejskiej Miasta Krakowa, został skierowany list, w którym komendant powiatowy policji w Pińczowie podziękował za skuteczną interwencję - "pomoc udzieloną przez pracownika krakowskiej SM w działaniach na rzecz poprawy bezpieczeństwa". (J.ŚW) www.dziennik.krakow.pl/pl/region/miasto-krakow/1101197-obezwladnil-juz-po-sluzbie.htmlAleż ja o tym bardzo dobrze wiem. Broń stosuje się w ostateczności, ew. przy zagrożeniu ludzkiego życia, np. strzelić napastnikowi w ramię (tak, by nie zrobić mu większej krzywdy), by go unieszkodliwić~~
|
|
|
Post by Jerzy on Dec 30, 2010 13:21:31 GMT -5
Ależ ja o tym bardzo dobrze wiem. Broń stosuje się w ostateczności, ew. przy zagrożeniu ludzkiego życia, np. strzelić napastnikowi w ramię (tak, by nie zrobić mu większej krzywdy), by go unieszkodliwić~~ Ooops, w ramię to zbyt niebezpieczne. Za blisko serca. Lepiej już w nogi. Ale jak trafisz w tętnicę, to postrzelony się wykrwawi na śmierć w 3 minuty po aresztowaniu. I będziesz mieć trupa w kajdankach.
|
|
|
Post by lemar on Jan 23, 2011 6:42:19 GMT -5
najlepszy zawód do miec swoja "trafioną w rynek" firme.. to jest interes ;)lub informaty ale to zalezy co komu na sercu lezy ;P
|
|
|
Post by Avgan on Jan 24, 2011 14:13:30 GMT -5
Tak Lemar, wszyscy liczymy na Ciebie !
|
|
|
Post by lemar on Jan 25, 2011 11:24:57 GMT -5
no tak zaloze wlasna hodowle strusi hahahahahahahah buahahaha bez obrazy adas
|
|