|
Post by JustHuman on Nov 3, 2010 11:39:26 GMT -5
Moim ulubionym gatunkiem muzyki jest rock, alternative rock. Ostatnio przykułem swoją uwagę do zespołu Simple Plan. Oto piosenki, które szczególnie mi się podobają: Save You Perfect Your Love is a Lie No i piosenka z urzekającym teledyskiem o uczniach HIGHT SCHOOL
|
|
|
Post by Jerzy on Nov 3, 2010 16:27:20 GMT -5
Przyjemny, delikatny rock.
Ale powiem Ci szczerze, zawsze zastanawiałem się dlaczego nazywa się to rock alternatywny?
PS. Ostatnie dwa utwory mają bana na wyświetlanie na obcych stronach. Zmień je na normalne linki, powinny wtedy wejść.
|
|
|
Post by JustHuman on Nov 4, 2010 8:55:53 GMT -5
Rock alternatywny (ang. alternative rock) – grupa stylów muzyki rockowej powstałych w latach osiemdziesiątych i połowie lat dziewięćdziesiątych XX wieku, głównie na terenie Stanów Zjednoczonych. Wspólną cechą większości odmian muzyki popularnej lat osiemdziesiątych było użycie cukierkowych brzmień syntezatorów i sterylna produkcja nagrań, natomiast gitarowy, niekomercyjny i często nagrywany bez przejmowania się jakością dźwięku rock alternatywny był jej dokładnym przeciwieństwem. <----- Definicja z Wikipedii. Z moich doznań alternatywny rock jest jak to już Pan ujął deczko delikatniejszy i można zauważyć w niektórych utworach (Linkin Park np.) elementy mixerów i innych takich "nowinek technologicznych", nie wiem, w każdym razie mi się podoba . LINKI Poprawione , przepraszam za zamieszanie z tematami i polecam teledysk I'm just a kid bo jest o nas - o uczniach Hight School
|
|
|
Post by Jerzy on Nov 5, 2010 18:06:39 GMT -5
Rock alternatywny (ang. alternative rock) – grupa stylów muzyki rockowej powstałych w latach osiemdziesiątych i połowie lat dziewięćdziesiątych XX wieku, głównie na terenie Stanów Zjednoczonych. Wspólną cechą większości odmian muzyki popularnej lat osiemdziesiątych było użycie cukierkowych brzmień syntezatorów i sterylna produkcja nagrań, natomiast gitarowy, niekomercyjny i często nagrywany bez przejmowania się jakością dźwięku rock alternatywny był jej dokładnym przeciwieństwem. <----- Definicja z Wikipedii. Z moich doznań alternatywny rock jest jak to już pan ujął deczko delikatniejszy i można zauważyć w niektórych utworach (Linkin Park np.) elementy mixerów i innych takichjavascript:add("%20;D") "nowinek technologicznych", nie wiem, w każdym razie mi się podoba . No to teraz wszystko wiem. Dzięki. Zamieszania nie było, ja tylko zaproponowałem ulepszoną wersję, wiec nie ma za co przepraszać. ;D ;D ;D
|
|
|
Post by ichi on Dec 5, 2010 8:34:25 GMT -5
Co do Simple Plan - nigdy nie zapoznawałam się jakoś bardziej z ich twórczością. Protect jest spoko, jednakże wokalnie mi nie podchodzi. Za to Your Love is a Lie jest fajne i myślę, że nawet ściągnę sobie ten kawałek.
A jeśli chodzi o ten gatunek muzyczny, to ja ostatnio polubiłam zespół Three Days Grace. Mają naprawdę fajne utwory i muszę przyznać, że póki co, to nie mogę przestać ich słuchać. Tutaj macie 2 moje ulubione ich utwory:
|
|
|
Post by Jerzy on Dec 5, 2010 15:57:33 GMT -5
Tutaj macie 2 moje ulubione ich utwory: Niezłe, zwłaszcza ten drugi: łączy balladę z ostrym rockiem. Ale melodycznie nie porywa. Przyznaj że lubisz ten zespół ze względu na wokalistę? :D
|
|
|
Post by ichi on Dec 6, 2010 10:47:00 GMT -5
Niezłe, zwłaszcza ten drugi: łączy balladę z ostrym rockiem. Ale melodycznie nie porywa. Przyznaj że lubisz ten zespół ze względu na wokalistę? :D Hmm, czy ja wiem. Akurat w tym przypadku nie zwracałam na niego uwagi :P
|
|
|
Post by Jerzy on Dec 9, 2010 15:51:02 GMT -5
Niezłe, zwłaszcza ten drugi: łączy balladę z ostrym rockiem. Ale melodycznie nie porywa. Przyznaj że lubisz ten zespół ze względu na wokalistę? :D Hmm, czy ja wiem. Akurat w tym przypadku nie zwracałam na niego uwagi :P ;) ;) ;) ;) ;)
|
|
|
Post by JustHuman on Dec 16, 2010 14:33:06 GMT -5
Three Days Grace też dobrze znam fajni są szczególnie spodobała mi się piosenka "Time Of Dying" (wymowny tytuł :}). A poza tym piosenka "Pain" była wykorzystywana w Dr.Housie (jedynym serialu, a tak w sumie to jedynym programie, który w TV oglądam ) więc też przypadła mi do gustu.
|
|
|
Post by oddech on May 25, 2011 8:50:49 GMT -5
Jeszcze raz przytoczê ;D wszystko dobre, co wpada w ucho i cieszy:D
|
|