|
Post by Jerzy on Apr 15, 2010 4:09:28 GMT -5
Nie glosowałem na Kaczyńskiego i nie popierałem jego polityki gdy był prezydentem, ale trzeba oddać mu tę sprawiedliwość że był wielkim patriotą i działał aktywnie na rzecz niepodległości Polski. Był przecież bliskim współpracownikiem Wałęsy, tworzył Solidarność, walczył z komunizmem. Czyż nie tacy zasłużeni ludzie mają właśnie być chowani w katedrze? Bardzo rozbawiło mnie zdanie na plakatach niesionych przez protestujących w Krakowie: Czy godny królów polskich? Dowodzi to małej wiedzy historycznej, ponieważ na Wawelu są także pochowani królowie, którzy dla Polski nie zdziałali zgoła nic albo wręcz okazali się szkodliwi, nie wskazując palcem. Pomijając już fakt że prywatnie niektórzy byli okropnymi rozpustnikami i pijanicami...... Albo Józef Piłsudski. Miał piękny okres, kiedy walczył o niepodległość kraju, tworzył państwowość polską po roku 1918 i obronił ją przed bolszewikami. Ale jego późniejsze “dokonania”, czyli obalenie demokratycznej władzy i ustanowienie dyktatury sanacyjnej, były już trochę niepiękne. Czyż to nie Piłsudski wyraził się konstytuta prostytuta o konstytucji polskiej z 1921 r. ? Ci ludzie nie byli aniołami, ale dzisiaj są na Wawelu i nikt już nie wnosi pretensji. Niech więc Lech Kaczyński spoczywa w spokoju na Wawelu ze swoją małżonką. Ja, Krakowianin od kilku pokoleń, nie mam nic przeciwko.
|
|
|
Post by oddech on Feb 15, 2011 16:16:21 GMT -5
Ja, Krakowianin stwierdzę tak. Jednak powinien zostać pochowany tam, gdzie się narodził
|
|
|
Post by lemar on Feb 27, 2011 14:01:05 GMT -5
Moje zdanie wygląda następujaco: Gdzie chcieli tam sobie ich połozyli i teraz juz napewno ich nie przeniosą wiec nie wiem po co znow poruszac takie tematy, ktore nie maja zadnego celu. kolejna bzdura
|
|
|
Post by Jerzy on Mar 24, 2011 16:25:22 GMT -5
Ja, Krakowianin stwierdzę tak. Jednak powinien zostać pochowany tam, gdzie się narodził Czyli w Warszawie. Ale Warszawa trochę mało reprezentacyjna. ;D ;D ;D Moje zdanie wygląda następujaco: Gdzie chcieli tam sobie ich połozyli i teraz juz napewno ich nie przeniosą wiec nie wiem po co znow poruszac takie tematy, ktore nie maja zadnego celu. kolejna bzdura W ten sposób ograniczymy zakres dyskusji tylko do tematów bieżących czyli średnio licząc, o połowę. ;D ;D ;D ;D Ja się nie zgadzam na taki drastyczny spadek.
|
|
|
Post by lemar on Mar 30, 2011 12:53:21 GMT -5
Hahaha. Ale to przecie¿ jest mas³o ma¶lane skoro to nie ma sensu ;/
|
|
|
Post by Avgan on Apr 5, 2011 9:32:29 GMT -5
arek jaki Ty odkrywczy jestes
|
|
|
Post by lemar on Apr 5, 2011 11:47:09 GMT -5
po 1 mam na imie marek po 2 mam zamiar isc razem z fryzjerem na archeologie po 3 kup sobie klawiature po 4 to nic
|
|
|
Post by Avgan on Apr 5, 2011 12:26:58 GMT -5
a po 5 to zmien kompa bo cos niewyrazna masz czcionke xD
|
|
|
Post by lemar on Apr 6, 2011 14:11:37 GMT -5
a po 6 to zmien.... bo masz ekran zamazany
|
|
|
Post by Avgan on Apr 6, 2011 14:15:28 GMT -5
Co mam zmienic ?
|
|
|
Post by lemar on Apr 6, 2011 14:26:51 GMT -5
Albo O albo M
|
|
|
Post by Avgan on Apr 6, 2011 14:29:06 GMT -5
O to domyslam sie ze okulary. A M ?
|
|
|
Post by lemar on Apr 9, 2011 3:21:54 GMT -5
No tak brawo za refleks hahaha
|
|
|
Post by Avgan on Apr 9, 2011 5:35:52 GMT -5
A "M" ?
|
|
glee ♥
Full Member
XOXOXO
|
Post by glee ♥ on Apr 23, 2011 14:45:46 GMT -5
Ja na początku tak obojętnie do tego podeszłam, bo w zasadzie mało mnie to interesowało. Nadal jakoś podchodzę do tego z rezerwą. Mnie nie przeszkadza, czy on leży na Wawelu. Jednak tak jak powiedziała Adam Małysz, przez co został zbesztany , ja jako córka nie pozwoliłabym pochować moich rodziców tak daleko. To jest moja osobista opinia. wolałabym jakbym miała ochotę pójść na grób i się pomodlić a nie taki kawał drogi przejeżdżać.
|
|